Yogalessen

Yoga betekent verbinden, het herenigen van lichaam, geest en ziel. Door yoga te beoefenen, stimuleer je de balans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf, tussen lichaam en geest en tussen denken en voelen. Je wordt vitaler en tegelijkertijd meer ontspannen. Je verbetert niet alleen je lichamelijke, maar ook je geestelijke conditie.

Hoe ziet een Yogales eruit?


Korte inleiding en ontspanning

De les begint met een korte introductie om zo de drukte van de dag achter je te laten en je aandacht te richten op het hier en nu.

Opwarmingsoefeningen
Voordat we beginnen met de intensievere yogahoudingen doen we een aantal lichte rek- en strekoefeningen om op te warmen.

Asana’s
Elke les nemen we een tiental yogahoudingen aan. Het zijn veelal stilstaande houdingen die je voor een bepaalde tijd aanneemt. Deze bestaan uit rek- en strekoefeningen en uit houdingen om kracht op te bouwen. Asana’s maken je leniger, sterker en evenwichtiger. Ze zijn erop gericht om blokkades op te heffen, waardoor de energieën in je lichaam beter gaan stromen. Je bepaalt zelf de duur en de intensiteit waarmee je de asana doet. Het is onbelangrijk hoe goed je een asana uitvoert, maar des te belangrijker dat je aanvoelt waar voor jou de grens ligt. Tijdens de oefeningen is je aandacht volledig naar binnen gericht, zodat je goed in contact komt met je eigen lichaam.

Pranayama
Na de yogahoudingen richten we ons op de fijnere energieën door middel van ademhalings-en energiebeheersingsoefeningen. Je leert je ademhaling en energie te reguleren en daarmee je vitaliteit en helderheid te vergroten.

Dharana
We sluiten de les af met een concentratieoefening. Dit doen we met behulp van visualisatie, een lichaamsscan, het luisteren naar een mantra of andere korte meditatie. We beoefenen het richten van je aandacht op één enkel gekozen onderwerp. Hiermee verhoog je je mentale en geestelijke kracht.

Nieuwsgierig geworden naar wat yogalessen voor jou kunnen betekenen? Meld je dan aan voor de gratis proefles.