Docent

Yogadocente Nicole Nijhuis

Yoga  loopt als een rode draad door mijn leven. Op mijn 18e volgde ik mijn eerste lessen bij een docent die wekelijks voor één uur yogales helemaal van Amsterdam naar Oldenzaal reisde. Het klikte meteen tussen yoga en mij. Zelfs zodanig dat de kunstwerken die ik maakte tijdens de Kunstopleiding tot docent Beeldende Vorming  werden geïnspireerd door mijn intense ervaringen tijdens yoga en meditatie.

Sindsdien is yoga niet meer uit mijn leven geweest. Ik heb yogalessen gevolgd bij veel verschillende docenten die elk weer nieuwe invalshoeken en inzichten brachten. Ik ben ze allemaal dankbaar voor de kennis en ervaring die ze met me hebben gedeeld.

Begin jaren negentig startte ik met een vierjarige Raja yoga Docentenopleiding, waarna ik nog een aantal jaren de Meesteropleiding hiervan volgde voor verdere verdieping. Ondertussen was ik begonnen met het geven van yogalessen in Oldenzaal.

In 2006 werd onze oudste dochter geboren en in 2008 mochten we ons jongste dochtertje verwelkomen. Om me op mijn gezin en op mijn werk als docent Beeldende Vormgeving te kunnen richten, heb ik de yogalessen die ik gaf overgedragen aan een bevriende docent. In plaats van het geven van yogales, ging ik zelf weer lessen volgen. Zo kreeg ik wederom de kans om mijn ervaringen en inzichten te verdiepen onder leiding van twee geweldige docenten. Sindsdien is er weer ruimte ontstaan voor een van mijn grote passies: yogales geven. In oktober 2014 zijn de yogalessen van start gegaan bij de Abdij en sinds kort geef ik alle lessen in mijn eigen ruimte aan de Monnikstraat 5, midden in het centrum van Oldenzaal.

Behalve yoga deed ik door de jaren heen ook een cursus tot Nei-therapeut, volgde ik TA/NLP-lessen en verdiepte ik me in de Helende Reis van Brandon Bays, met als doel om mezelf en anderen te helpen blokkades op te sporen en weg te nemen.

Het beoefenen van yoga brengt mij een soepeler en gezonder lichaam, een rustiger en opgewekte geest en heel veel mooie ervaringen en heldere inzichten. Ik heb aan den lijve ervaren hoe zelfinzicht en yogabeoefening je kan helpen om van ziekte en gebrek aan kracht te komen naar vitaliteit en helderheid. Heel graag deel ik mijn kennis en leer ik anderen een manier om zelf de weg naar binnen te gaan om zo tot eigen ervaringen en inzichten te komen.

Graag verwelkom ik je in mijn lessen!